Épület hatékonyság teszt
Szeretné megtudni lakóingatlana energetikai hatékonyságát?

Próbálja ki épülethatékonyság
ingyenes kalkulátorunkat!
Pályázati oldalak
Minőségi weblapot szeretnél korrekt áron?
Látogass el weboldalunkra, tekintsd meg
referenciáinkat és árainkat
Weboldalt szeretne?
Ingatlan kereső
Befektetések, elemzések
WYSIWYG Web Builder
Az Energetikai Tanúsítvány kiállítása kötelező minden 2009.01.01-et követően megindított használatbavételi engedélyezési eljáráshoz.

2012.01.01-től pedig minden ingatlan adásvétel, és 1 évet meghaladó bérbeadás lebonyolításához szükség lesz ennek a tanúsítványnak a beszerzésére.

Az energiatanúsítvány bevezetésére, kiállítására és tartalmi követelményeire vonatkozó előírásokat a 176/2008. (VI.30.) Korm. rendelet tartalmazza, melynek naprakész hatályos szövege oldalunkról elérhető.
Ön itt áll:
Jogszabályok
Jogszabályok
Főoldal >
A tanúsítvány az épület "energetikai értékmérője", mely az ingatlan piaci értékében is megmutatkozhat. Az ingatlan tulajdonosok és vásárlók számára már ma, a kötelező szabályozás életbe lépése előtt is fontos a tanúsítvány megléte, mert ezzel objektív képet kaphatnak az adott ingatlan energia felhasználásáról és így annak fenntartási költségeiről is.

Társasházak, lakásszövetkezetek részére célszerű az energiatanúsítvány kiállítását az egész épület vonatkozásában egyszerre megrendelni, mert annak az egyes lakásokra eső fajlagos költsége így számottevően kedvezőbb lehet.

Pályázatok benyújtásához szintén elengedhetetlenül fontos, hogy a felújítással az épület energia falhasználásában a meglévő állapothoz képest mekkora javulás érhető el.

A Magyar Építész Kamaránál regisztrált épületenenergetikai szakértő munkatársainkkal vállaljuk az energiatatanúsítványok rendelet előírásai alapján történő gyors és pontos elkészítését.